Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Atlassian Cloud vs. Server: Jaká je situace a co nás čeká v budoucnu?

11.6.2020 | Martin Bayer | Atlassian

Aktuální vývoj a plány společnosti Atlassian nasvědčují tomu, že podpora aplikací v cloudu ze strany Atlassian bude i nadále narůstat. Partneři a zákazníci tak budou stále více „tlačeni“ k tomu, aby začali cloudové verze Atlassian nástrojů upřednostňovat před těmi serverovými. Pro zákazníky to ale určitě neznamená jen špatné zprávy. 

Výhody současné Atlassian politiky

Dá se předpokládat, že v rámci přesvědčování o výhodnosti cloudu bude Atlassian realizovat slevové akce a poskytovat dodatečné výhody za přechod ze serveru na cloud. Zároveň to povede k rychlejšímu zavádění novinek v cloudových verzích oproti server a data center verzím. Atlassian se také snaží přechod do cloudu co nejvíce ulehčit a už teď intenzivně pracuje na dodávání a vylepšování migračních nástrojů umožňujících snadný přenos dat z Jira, Confluence a Bitbucket do cloudu.

Situace na českém trhu

Podle informací firmy Atlassian volí noví zákazníci v 90 % případů právě Cloud. Neznáme však způsob výpočtu, ani jeho geografické zasazení, a proto toto tvrzení může být pro český trh zavádějící. Z našich zkušeností totiž víme, že zákazníci v České republice masivní přechod do cloudového prostředí nezahájili. Sami také vnímáme omezení cloudových verzí, které nejspíš zákazníky od přechodu do cloudu odrazují. Realita je však taková, že jak cloudové tak i serverové verze mají své výhody i nevýhody a překážkou ke zvolení správné varianty tak může být spíše nedostatek informací.

S výběrem vhodné licence vám rádi pomůžeme

Pro více informací o výhodách a nevýhodách cloudových verzí a způsobech migrace můžete navštívit odkazy na oficiální zdroje od Atlassian níže. Zdá-li se vám problematika příliš složitá nebo informace v nasdílených materiálech nedostatečné, neváhejte se na nás obrátit a my s rozhodováním pomůžeme. Je opravdu důležité vzít do úvahy spoustu faktorů. Primárně tedy dobře prověřit vaši potřebu a vazbu na použité nástroje. V neposlední řadě je potřeba se zaměřit i na předpokládaný vývoj Atlassian nástrojů v budoucnosti.

Webinář na téma Jira Cloud vs. Server zdarma

Problematice cloudu vs. serveru se aktivně věnujeme, a proto pořádáme 16. 6. 2020 v 16.00 webinář na téma Jira Cloud vs Server, na který vás srdečně zveme. Zaregistrovat se můžete zdarma na adrese https://zoom.us/webinar/register/9815912568574/WN_hlhpRFn2R365Rn2xHdpURg

Další informace k tématu Cloud vs. Server

 

Martin Bayer Martin Bayer

Atlassian Competency Leader

Martin pracuje v MoroSystems jako Atlassian Solution Architect a Atlassian Competency Leader. Jeho dřívější vývojářská kariéra a zkušenosti s Atlassian nástroji ho postupem času nominovaly do role konzultanta v oblasti technických řešení a integrací Atlassian nástrojů s jinými systémy.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!