Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Novinky ze světa Atlassian: Červenec 2021

17.8.2021 | Adam Rypel | Atlassian

Prázdniny se nevyhnutelně blíží ke konci, rozhodně nám ale přinesly zajímavé novinky ze světa Atlassian. Podívejme se, co nového nám přinesl měsíc červenec.

Obsah:


Novinky pro Cloud řešení

‎‎

Změna intervalu pro Release Tracks

Balíčkové kanály verzí (Bundled Release Tracks) dostávají změnu v intervalu přidávání nových změn a funkcí na instanci. Změny se nyní budou aplikovat jednou měsíčně. Dříve se změny aplikovaly jednou za dva týdny, což zákazníkům nedávalo dostatek času na přípravu.

Konkrétně budou změny provedeny vždy druhé úterý v měsíci. Atlassian bude posílat informační email vždy měsíc předem – email bude obsahovat všechny informace o nadcházejících změnách.

Pokud zákazník používá sandbox a má zapnutý náhledový kanál (preview track), jeho sandbox dostane změny měsíc před produkční instancí.

Kanály verzí jsou dostupné pouze v Premium nebo Enterprise plánech.

Novinky pro Data Center řešení

Představení Bamboo Data Center a konec Bamboo Server

Bamboo Data Center je nyní dostupné pro všechny zákazníky. Současně s tím Atlassian ukončí prodej Bamboo Server 1.9.2021.

Pokud máte zájem o Bamboo Data Center, kontaktujte nás na sales@morosystems.cz a rádi Vám s nákupem pomůžeme.

Nové funkce pro očištění produktů

Atlassian kontinuálně přidává do produktů funkce, kterými lze jednotlivé produkty očistit od starých dat. Například v Jira Software je dostupná archivace projektů a issues. V Confluence lze zase identifikovat nepoužívané spaces a ty následně archivovat.

Nově byla tedy do administrace všech nových verzí produktů Jira Software, Jira Service Management, Confluence a Bitbucket přidána nová sekce „Clean up“. Tato sekce obsahuje všechny dostupné funkce pro očištění produktu – vzniká tak větší přehled a jednodušší přístup ke všem těmto funkcím.

Více informací lze najít v Atlassian blogu zde.

Data Pipeline

Data Pipeline je nová funkce pro sběr dat z Data Center produktů. Umožňuje exportovat specifická data, která lze importovat do jakéhokoliv BI nástroje, například Tableau nebo PowerBI.

Více informací je k nalezení zde.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!