Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Novinky ze světa Atlassian: Duben 2021

20.5.2021 | Kristýna Svobodová | Atlassian

Po měsíci opět přicházíme s novinkami z Atlassian světa - tentokrát za duben, který je ve znamení nových systémů. Udělejte si chvilku a přečtěte si nejnovější aktuality, na které se můžeme těšit.

Obsah:

Víte o Atlassian roadmapách?

Atlassian se stále snaží své zákazníky co nejpřehledněji informovat o tom, jaké novinky můžou čekat v obou platformách – Cloud i Data Center. V rámci čtvrtletních aktualizací se tak dočkaly úprav jejich produktové roadmapy – nově lze například přehledněji filtrovat dle kategorií „naposledy přidané“ a „naposledy dodané“. 

Pokud tedy chcete vědět, jaké novinky se do budoucna v Atlassian produktech chystají, či jaké se už dodaly, můžete sami nahlédnout:


Novinky pro Cloud řešení

 

Nový produkt Jira Work Management

Z Jira Core se v Cloudu stala Jira Work Management. Změna názvu však rozhodně není jediná novinka ohledně tohoto produktu. Nová Jira se zaměřuje na marketing, HR, finance a další obchodní týmy. O Jira Work Management jsme publikovali souhrnný blogpost, který najdete zde.

Atlassian představuje Point A

Byl odhalen nový program Atlassianu s názvem Point A. Program, který buduje novou generaci produktů, zaměřených na týmovou spolupráci. Do této skupiny produktů spadá například již zmíněná Jira Work Management, nebo Halp, který minulý rok přibyl do rodiny Atlassian. Mimo to jsou chystané další produkty pro týmovou spolupráci, jako například Team Central, Compass nebo Jira Product Discovery. Více se dozvíte zde.

Mobile Device Management

Byla spuštěna nová funkcionalita zabezpečení mobilních telefonů s názvem Mobile Device Management (zkráceně MDM). Tato funkcionalita umožňuje zákazníkům vynucovat bezpečnostní kontroly jejich cloudových mobilních aplikací Atlassian, aby se zabránilo úniku dat nebo neoprávněnému přístupu. Tato funkce je k dispozici ve všech cloudových plánech a produktech Jira Software, Confluence, Jira Service Management a Trello.

UPOZORNĚNÍ: Konec Team Calendars pro Confluence Cloud Standard

Rádi bychom připomněli, že Team Calendars for Confluence Cloud bude již standardní funkcí Confluence Cloud Premium a v důsledku toho už nebude k dispozici ke koupi jako samostatný doplněk Confluence. Pokud tedy budete chtít Team Calendars využívat, budete muset upgradovat na Confluence Cloud Premium.

Novinky pro Data Center řešení

 

Podpora pro různé poskytovatele identity je zde!

Mnozí z vás se dotazovali na podporu více poskytovatelů IdP. Nyní již budete moci v Data Center přidat více než jednoho poskytovatele identity pomocí SAML nebo OpenID Connect.
Podpora více poskytovatelů IdP je nyní k dispozici v Atlassian appce SSO na a brzy bude součástí Data Center produktů.


 

Pozvánka – řešte svoji migraci přímo s Atlassian specialisty!

Atlassian se svými administrátory řešícími cloudové migrace zahájil dvoutýdenní demo migrace doplněné o živé otázky a odpovědi. Jedná se o skvělý zdroj pro zákazníky, kteří začínají plánovat nebo provádět migraci nebo mají otázky, co migrace obnáší. Zákazníci se mohou na live session zaregistrovat nebo ji sledovat na vyžádání, popř. je také k dispozici Community post, který dokumentuje nejčastější dotazy.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!