Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Confluence 6 mění způsob, jakým týmy spolupracují

9.11.2016 | Tomáš Páral | Confluence

Confluence 6 mění způsob, jakým týmy spolupracují. Umožňuje týmům spolupracovat na stejných dokumentech v reálném čase, což jim umožňuje pracovat efektivněji a rychleji.

Confluence 6 je konečně zde. Týmům přináší možnost současně pracovat na stejných dokumentech, čímž jim poskytuje nástroj pro lepší spolupráci a zvyšuje efektivitu jejich práce.

Jak to funguje a co dalšího nová verze Confluence přináší, se dozvíte v tomto článku.


Efektivní týmová spolupráce a komunikace

Doby, kdy celý tým seděl pohromadě v jedné kanceláři, jsou dávno pryč. Dnes týmy spolupracují vzdáleně, čímž se nutně mění způsob, jakým pracují. Za vzdálenou spolupráci nepovažuji pouze práci z různých míst po světě, ale každou práci, při které aspoň jeden člen týmu pracuje vzdáleně. Nerozhoduje zdali sedí v kavárně, v jiném městě či v jiné časové zóně. Aby vše fungovalo jako na drátkách, způsob práce celého týmu se této skutečnosti musí přizpůsobit.

Jak týmy sdílí informace a komunikují? Už dříve jsme si ověřili, že e-mailová komunikace či sdílené diskové úložiště není tou správnou volbou, byť řada firem tento způsob komunikace stále preferuje. Proto vznikla Confluence. Týmům poskytla prostor pro efektivní sdílení informací, znalostí, zkušeností a dalšího obsahu za použití jednoduchého a přitom mocného uživatelského rozhraní a nástrojů pro spolupráci. A to nejen týmům samotným.

V MoroSystems využíváme Confluence pro spolupráci se zákazníky i dodavately. Všichni pracujeme se stejnými podklady, máme stejné informace, což nám umožňuje efektivně spolupracovat. Umožňuje nám to efektivně dodávat řešení, které zákazníci očekávají v perfektní kvalitě a termínu.

Vnitrofiremní e-mailovou komunikaci jsme zrušili již před 8 lety.

O tom, jaký význam má efektivní spolupráce a komunikace na inovační proces firem jsem se rozepsal v článku Efektivní spolupráce a komunikace je základem inovací, který vyšel v říjnovém čísle magazínu ComputerWorld.

Spolupráce nad dokumenty v reálném čase

Dnes se způsob spolupráce mění podruhé. Komunikace je dynamická, rozhodnutí padají v reálném čase, informace a data musí být neustále aktuální. Na spolupráci to klade další vysoké požadavky. Proto jsem velmi rád, že Confluence 6 obsahuje nástroje pro spolupráci nad stejnými dokumenty v reálném čase.

Jak to funguje v Confluence 6?

Confluence 6 poskytuje Synchrony, nástroj pro současnou spolupráci členů týmu nad stejnými dokumenty. Lze jej zapnout v konfiguraci Confluence. Od té chvíle probíhá spolupráce nad dokumenty real-time.

Synchrony mění práci s rozpracovanými dokumenty, tzv. drafty. Drafty byly vždy soukromé. Ve verzi Confluence 6 jsou veřejné a spolupráce probíhá právě v těchto draftech. Jakmile je dokument dokončen, na tlačítko dojde k jeho zveřejnění.

Collaborating-editing-confluence-1

collaborative-editing-confluence-2

collaborative-editing-3-

Onboarding-SC-3


V MoroSystems jsme přesvědčeni o tom, že nejmodernější technologie, věda a lidé, kteří je utváří, se rozvíjí v prostředí podněcující spolupráci a otevřenou diskuzi. Proto takové prostředí podněcujeme u nás ve firmě a pomocí implementace Atlassian nástrojů jej pomáháme vytvářet a podněcovat také u našich zákazníků.

Chci zlepšit spolupráci a komunikaci
ve firmě >

Související články

 

Tomáš Páral Tomáš Páral

CEO

Odjakživa věřím, že sliby se musí plnit nejen o Vánocích, že tým je více jak jednotlivec, že nasazení a vůle vydržet odlišuje úspěšné od neúspěšných, že dlouhodobé vztahy založené na důvěře a loajalitě jsou výhodné pro obě strany. Jsem hrdý, že se nám společně daří budovat firmu, která ctí tyto hodnoty ve všem, co dělá. A nejen to. Navíc si skvěle rozumíme. V práci i mimo ni.

00420 737 543 936

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!