Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Jaká byla Agilia Conference 2017

19.4.2017 | Barbora Váchalová | Agile

Před pár dny se v Olomouci konala Agilia Conference 2017. Byli jsme partnerem konference a byli jsme u toho. Přečtěte si jaká byla letošní Agilia a o čem se mluvilo.

Před pár dny se v Olomouci konala Agilia Conference 2017 a MoroSystems bylo opět u toho!

Jak už název napovídá, Agilia je zasvěcena agilním metodám a patří mezi 5 největších agilních konferencí v Evropě. Každý rok je Agilia zaměřena na jinou oblast agilního světa. Letos to bylo budování agilní organizace. Celkově konference trvá 5 denní. Během 2 přednáškových dní zaznělo více než 40 přednášek a proběhlo 8 workshopů.

Většina témat přednášek a workshopů se točila kolem budování fungujícího agilního týmu. Jednou z největších kapacit konference byl Dominik Maximini, Senior Managing Consultant ve společnosti NovaTec Consulting v Německu, které zahájil konferenci svou přednáškou na téma „Clash of Cultures: What Agile Managers Can Do to Survive“. Věnoval se problémům se zaváděním agilních technik do firem a důvodům, proč a z jakých příčin dochází k selhávání. Jako důvod identifikoval střet agilní kultury s převládající kulturou společnosti. Druhý den si návštěvníci mohli na téma agilního přístupu v organizacích poslechnout přednášku přímo od spoluautora Agilního manifesta, Arie van Bennekuma.

Agilii jsme podpořili nejen jako partneři konference, ale účastnili jsme se i osobně. Naše Atlassian oddělení zde prezentovalo jak jinak než Atlassian nástroje, které jsou celé postaveny na agilních metodách. Na téma budování agilních týmů byla ostatně zaměřena také naše přednáška. Michal Hybášek, Atlassian Competency Leader, zde představil relativně nový produkt, respektive příručku „Atlassian Team Playbook.“ Nejedená se o softwarový nástroj, ale příručku sepsanou Atlassian týmy za roky praxe, která má pomoci i ostatním agilním týmům udržovat tým „zdravý“ a funkční. Využívá k tomu analýzu pomocí tzv. Health monitoru, což je v podstatě metoda, která vám pomůže zdraví týmu vyhodnotit. S příručkou však můžete pracovat samostatně, nebo využít prostředí Confluence. Analýza pracuje s otázkami úzce zaměřenými na určité oblasti týmové spolupráce, jako například na vyrovnanost týmu, na hodnoty a metriky, vnímání a porozumění aj. Každý člen týmu pak tyto oblasti hodnotí pomocí barevné škály. Zelená – vše je v pořádku, žlutá – oblast je vnímána jako malý problém, červená – je to v nepořádku. Často je zajímavé jak se liší individuální vnímání členy týmu, kdy každý člen může problémové oblasti vidět odlišně. Na zlepšení se potom pracuje pomocí různých her. Atlassian jich ve svém Playbooku nabízí širokou škálu.

Podobné téma zaznělo i při přednášce Angela Diaze-Marotoniho – „The Leader‘s deancefloor“. Ukazoval zde podobnou metodu, jak „spravit“ svůj agilní tým pomocí hry.

Na Agilii bylo řečeno mnoho zajímavých myšlenek, takže pokud jste neměli možnost účastnit se přímo, určitě se podívejte alespoň na ty, o kterých jsme psali. Stojí za to.

img_20170328_091638 img_20170328_090231

img_20170328_090419 img_20170329_105604

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!