Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Novinky ze světa Atlassian: Červen 2021

21.7.2021 | Kristýna Svobodová | Atlassian

Velké prázdniny jsou již z menší části za námi a my doufáme, že si léto skvěle užíváte. Doufáme také, že se i dnes s námi podíváte na Atlassian novinky - ať už jste v kanceláři, na home office, nebo třeba na lehátku u bazénu.

Obsah:


Novinky pro Cloud řešení

Zavedení Data Residency

S velkým potěšením Vám oznamujeme, že Atlassian začal uvádět do provozu Data Residency pro Standard a Premium plány Jira Software, Confluence a Jira Service Management. Můžete si tak dle libosti vybrat, kde budou vaše data sídlit.

Nové cloudové licence vytvořené po 30. 6. 2021 budou mít Data Residency automaticky zapnuté.

Stávající cloudové licence budou mít Data Residency automaticky zapnuté od října 2021.

Více informací o Data Residency naleznete zde.

Nový Cloud Fortified badge na Marketplace

Atlassian představil Cloud Fortified badge. Cloud Fortified appky splňují požadavky cloudové bezpečnosti a výkonu dle Atlassian standardu a zohledňují striktní SLA pro support.
Tyto appky jsou na Marketplace označeny jako cloud-fortifiedCLOUD FORTIFIED.

Rezervace názvů Cloud instancí

Někteří zákazníci mají stále problém s tím, že doména instance, kterou požadují, je zabraná. To způsobuje mnoho problémů zejména pro Enterprise zákazníky s jasnými požadavky ohledně používání vlastních názvů v jejich cloudových URL, či se zásadami ochrany značky.

Z tohoto důvodu Atlassian rezervoval některé z názvů stránek, což umožní případné přiřazení novým zákazníkům, kteří prokáží vlastnictví konkrétní domény. Pro příklad – společnost MoroSystems by tak měla rezervovanou doménu morosystems.atlassian.net.

Momentálně je rezervace aplikována na 1000+ největších společností. Atlassian zároveň do budoucna uvažuje o funkcionalitě, která by umožňovala rezervovat domény na požádání.

Představení External Collaboration for Confluence

External Collaboration for Confluence je nová funkcionalita, která umožní administrátorům Confluence bezpečně přidat externí spolupracovníky (klienty, dodavatele, konzultanty…) do konkrétních spaců jejich Confluence bez nutnosti sdílet informace o uživatelích nebo obsahu.

External Collaboration je nyní k dispozici v early access fázi pro Confluence Cloud Premium a Enterprise zákazníky. Pokud nejste Premium nebo Enterprise zákazník, můžete zdarma vyzkoušet 30 denní Premium trial.

Více informací naleznete v Atlassian blogpostu.

Novinky pro Data Center řešení

Jira Software 8.20 and Jira Service Management 4.20 Long Term Support

Atlassian ví, že správa velkých a komplexních instancí může vyžadovat mnoho času a plánování v rámci příprav na aktualizace. Proto bylo oznámeno, že Jira Software 8.20 a Jira Service Management 4.20 budou dalšími LTS verzemi. Pro připomenutí – s vydáním verzí 8.20 a 4.20 bude ukončena podpora 8.5 a 4.5 LTS verzí.

Na významné highlighty z minulých verzi se můžete podívat zde.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!