Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Tik ťak: Zbývá pár týdnů do konce podpory Atlassian Serveru

22.11.2023 | Petr Tichý | Atlassian

Jako když spadnou pojistky. Přesně 15. února 2024 skončí úplná podpora Atlassian Serveru. K ní se postupně schyluje poslední tři roky a bude znamenat klíčovou proměnu Atlassian nástrojů – éru primárně cloudových řešení.

Pro společnosti, které stále fungují na Atlassian Serveru, to bude moment, kdy přijdou o veškerou technickou podporu, bezpečností updaty a opravy chyb serverových produktů a aplikací. Atlassian nedoporučuje na Serveru zůstávat. Vyhněte se případným únikům dat a prolomení bezpečnosti.

Přechod do Atlassian Cloudu není něco, čeho byste se měli bát. Zároveň ale už nezbývá mnoho času, abyste včas a v klidu do cloudového prostředí přešli. A s kým jiným, než týmem, který je jako jediný v České republice Atlassian Specialized Partner in Cloud.

Konec jedné éry

Rychlým tempem se blížíme ke konci životního cyklu Atlassian Serveru. Podpora produktů a aplikací v tomto prostředí oficiálně skončí za méně než sto dní – 15. února 2024. V ten moment pro uživatele a správce nebudou k dispozici žádné nové funkce, vylepšení ani bezpečnostní aktualizace a záplaty.

Pokud jste společnost, která chce zůstat z pohledu IT prostředí relevantní, je pro vás přechod ze serveru na cloud nejen příležitostí, ale i strategickou nutností. Čas na adaptaci tady stále je. Jen se krátí mílovými kroky.

Možná rizika

Setrvání na nepodporovaných serverových platformách může být velmi riskantní volbou. Mezi největší rizika patří:

  • Bezpečnostní trhliny a zranitelnost: S každým dnem bez podpory budou vaše citlivá obchodní data stále více zranitelnější vůči bezpečnostním hrozbám. S tím souvisí i ohrožení důvěry klientů a potenciální ztráta reputace.

  • Žádné nové funkce: Atlassian jasně deklaroval, že chce inovovat primárně cloudová řešení. Investuje v této oblasti většinu svých peněz a kapacit. Pokud zůstanete na serveru, přijdete o veškerý pokrok a případnou konkurenční výhodu.

  • Problémy s compliance: Ve vysoce regulovaných odvětvích je nezbytné, aby veškeré IT systémy byly v souladu s předpisy. Často vyžadují nejnovější aktualizace zabezpečení. Ty se ale pro Atlassian Server od poloviny února 2024 nebudou vydávat.

  • Provozní neefektivita: Postupem času můžou být serverová řešení natolik zastaralá, že je nebude možné nadále efektivně využívat a dosahovat stanovených cílů. To povede jen ke zbytečným komplikacím a prostojům.

Takový je výčet hlavních rizik, které obnáší provoz na brzy nepodporovaném Atlassian Serveru. Našim cílem je usnadnit váš přechod na Atlassian Cloud pro zachování bezpečnosti, právních předpisů a přístupu k nejnovějším technologiím.

Nejčastější mýty o migraci do Atlassian Cloudu

Narazili jsme na několik firem, které měly obavy z přechodu na Atlassian Cloud. Připravili jsme proto souhrn devíti nejčastějších mýtů, se kterými se můžete ve spojitosti s migrací do cloudového prostředí setkat i vy. Tady jsou některé z nich:

  • Zabezpečení dat a soukromí: Atlassian Cloud dodržuje přísné bezpečnostní standardy a nabízí spolehlivou ochranu dat a soukromí.

  • Přizpůsobení a integrace: Nemusíte se bát, že přijdete o své customizace. Atlassian Cloud je flexibilní platformou s obrovským množstvím integračních možností, které umožňují přizpůsobit prostředí a finální řešení vašim jedinečným potřebám.

  • Odstávky a ztráta dat: Migrace do Atlassian Cloudu jsou navrženy tak, aby minimalizovaly prostoje a zajistily integritu dat. A to od analýzy, přes testovací migraci až po finální spuštění nástrojů a aplikací v cloudovém prostředí.

  • Je to drahé: Vnímat Atlassian Cloud jako dražší alternativu může být krátkozraký přístup. Ačkoli se počáteční investice můžou zdát vyšší, dlouhodobé výhody plynoucí ze snížení nákladů za údržbu a infrastrukturu vám naopak peníze ušetří.

Proč migrovat do Atlassian Cloudu s námi?

Bezpečný a bezproblémový přechod z Atlassian Serveru do Cloudu je u nás naprostou prioritou u kteréhokoliv klienta. Ať už jste menší podnik, nebo nadnárodní firma, vždy přistupujeme k přechodu do cloudového prostředí individuálně.

Nabízíme proto migrace šité na míru. Připravíme pro vás migrační plán, který přesně odpovídá vašim byznysovým potřebám a časovým kapacitám. Neodmyslitelně je s tím spjatý neustálý dohled nad vašimi daty během migrace. Naše procesy jsou nastaveny tak, abychom dodrželi nejvyšší možné standardy ochrany.

Náš certifikovaný tým vás provede každým nezbytným krokem, který je pro úspěšnou migraci potřeba. Od počátečního posouzení až po takzvaný babysitting, který následuje po přechodu do cloudového prostředí. Nenecháme vás v tom samotné. Společně vyladíme vše do posledního detailu.

Pomohli jsme s úspěšnou migrací například mediálnímu domu CNC, zpracovateli meteorologických dat Solargis, společnostem Sazka, Yunex Traffic nebo neziskové organizaci Česko.Digital, která zastřešuje více než 4 000 dobrovolníků.

Příležitost pro váš byznys

Nečekejte, až podpora Atlassian Serveru skončí. Je čas jednat, blíží se konec letošního roku a únor je za dveřmi. Posuňte zase o kus dál váš byznys díky bezpečnějšímu prostředí plného inovací. Svěřte migraci do Atlassian Cloudu největšímu a nejzkušenějšímu týmu migračních expertů v České republice.

Petr Tichý Petr Tichý

V MoroSystems Petr pracuje jako Content Creator. Je zodpovědný za naši komunikaci na webových stránkách a sociálních sítích.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!