Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Novinky ze světa Atlassian: Květen 2021

16.6.2021 | Kristýna Svobodová | Atlassian

Květen je za námi - je tedy na čase si představit nejzásadnější novinky měsíce. Těšit se můžete hlavně na další funkcionality Atlassian Access, či žhavé novinky ohledně Bamboo Data Center. Pojďme se na ně společně podívat!

Obsah:


Novinky pro Cloud řešení

 

Jsou k dispozici nové Access funkcionality

Access nyní umožňuje nastavení autentizačních policies různým podkategoriím uživatelů v organizaci.

Access administrátor nyní může použít tyto policies k testování SAML konfigurací povolením SSO na malé podkategorii uživatelů před jejím nasazením pro celou organizaci. Nastavení, která mohou byt aktivována autentizačními policies jsou:

  • SSO
  • Dvoustupňová autentizace (2SV)
  • Policies pro hesla (síla a expirace hesla)
  • Délka session

Zároveň je možné zvolit jednu autentizační policy, která bude neplacena. Tato policy bude vyjmuta z Atlassian Access subscription. Pokud administrátor nechce aktivovat žádné Access funkcionality (SSO, 2SV…) pro specifickou podkategorii uživatelů, tito uživatelé mohou být součástí této policy a neplatí u nich za používání Access.

Dále byla představena funkcionalita product discovery. Díky ní mohou administrátoři lehce odhalit spravované uživatele, kteří pod danou organizací vytvořili produkty bez vědomí organizace a kolik uživatelů (spravovaných i nespravovaných) se přidalo k těmto produktům. Více informací o product discovery naleznete zde.

Insight API je nyní dostupné Jira Service Management Cloud

Nově je k dispozici REST API pro integrovanou verzi Insight pro Jira Service Management. API může být použito k synchronizaci dat z externích systémů a rozšiřuje základní možnosti Insight.
API dokumentace je dostupná zde.

Novinky pro Data Center řešení

 

Flexibilní terminologie pro Jira Software

Zbrusu nová funkcionalita Flexible Terminology je nyní k dispozici v Jira Software Data Center 8.17 (a pozdějších). Umožňuje administrátorům měnit názvové konvence v jejich Jira instancích. Pro příklad lze tedy lehce přejmenovat Sprint a Epic dle standardů dané organizace.

Vice informací se dozvíte zde.

Bamboo Early Access Program

Early Access Program pro Bamboo Data Center je nyní k dispozici pro všechny Atlassian zákazníky! Více o tomto programu se můžete dozvědět zde.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!