Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Novinky ze světa Atlassian: Srpen 2021

10.9.2021 | Adam Rypel | Atlassian

Co se dělo poslední prázdninový měsíc? V Atlassian roadmapě bylo představeno velké množství plánovaných funkcí. Pozitivní také je, že se blížíme k vydání nových nástrojů, které ulehčí migraci do cloudu.

Obsah:


 

Aktualizace Atlassian Roadmap

Atlassian opět aktualizoval svoje roadmapy zásobou nových zajímavých funkcí a vylepšení – a to jak pro Cloud, tak pro Data Center.

V cloudu se tak do budoucna můžete těšit například na Announcement Banner v Jira, nový user tier až 35000 uživatelů pro Jira a Confluence nebo mnohem přehlednější JQL Editor. Do Data Center je plánované zahrnout Automation for Jira jako nativní funkci, archivaci repozitářů v Bitbucketu nebo možnost více emailových kanálů pro vytváření požadavků v Jira Service Management.

Dále Atlassian zorganizoval webinář pro všechny zákazníky, kteří mají zájem o to vědět co nového bylo dodáno do cloudu a co Cloud čeká v blízké budoucnosti. Registrace na webinář je možná přes tento link.

 

Novinky pro Cloud řešení

Schválení požadavků od skupin

Požadavky v Jira Service Management nyní mohou schvalovat i skupiny, nikoliv pouze jednotliví uživatelé. Je možné nastavit i více schvalovacích skupin pro jeden požadavek. Požadavek pak musí schválit buď všichni, nebo určité minimum uživatelů z každé skupiny, nebo minimum uživatelů bez ohledu na skupinu.

Nové možnosti úpravy rozvržení zákaznického portálu

Zákaznický portál v Jira Service Management nyní nabízí další možnosti úprav. Je možné nastavit jednotlivé service deskové projekty jako oblíbené, což znamená, že se zobrazí jako první v záhlaví stránky. Zároveň lze všechny projekty seřadit buď podle popularity nebo názvu.

Dále lze přizpůsobit zprávu, která se zákazníkům zobrazí při přihlášení. Je zde tedy možné například vložit informace, jak postupovat při zadání požadavku.

Early Access Program pro migraci Advanced Roadmaps

Migrace Advanced Roadmaps bude v blízké době součástí Jira Cloud Migration Assistanta – migrace bude tedy zase o něco snazší.

Na plné uvedení do provozu si ještě nějakou dobu počkáme (podle roadmapy přibližně do Q4 2021), každopádně Atlassian již zveřejnil Early Access Program (EAP). Do programu se může přihlásit jakýkoliv zákazník přes tento formulář.

Bitbucket Cloud Migration Assistant Beta

Stejně tak nás brzy čeká uvedení Bitbucket Cloud Migration Assistanta (přibližně Q3 2021). Assistant pomůže do cloudu migrovat všechny repozitáře, pull requesty a uživatele.

Atlassian zveřejnil Early Access Program, který zároveň všem nedočkavým zákazníkům umožní co nejdříve migrovat do cloudu. Registrace je možná přes tento formulář.

Novinky pro Data Center řešení

Vyšla nová Long Term Support verze Confluence 7.13.0

Po více jak roce vychází nová Long Term Support (LTS) verze. Pokud tedy neupgradujete svoji Confluence na pravidelné bázi, je pro vás LTS verze správná volba.

Spolu s tím Atlassian sepsal pár kroků ke správnému zabezpečení Confluence. Určitě doporučujeme tyto kroky preventivně projít zde.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!