Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Už jen Jira. Co pro vás sjednocení nástrojů znamená?

2.5.2024 | Petr Tichý | Jira

Společnost Atlassian 1. května oznámila sjednocení Jira Work Management (JWM) a Jira Software (JSW) do jediného nástroje. Nově se bude nazývat jednoduše Jira a nabídne snazší spolupráci a sladění cílů pro všechny týmy, od softwarových vývojářů po marketingové specialisty.

Díky spojení toho nejlepšího z obou nástrojů vzniká ultimátní pracovní prostředí pro řízení projektů, produktů a týmů, které je přehlednější, efektivnější a výkonnější než kdy předtím.

Proč dochází ke sjednocení nástrojů?

Podle našeho konzultanta Františka Špačka sjednocení usnadní uživatelům výběr toho nejvhodnějšího nástroje:

„Agilní projekty jsou stále více rozšířené a využívány v širokém spektru oblastí, což vyžaduje flexibilní a univerzální nástroj. Zatímco Jira Software je mezi uživateli dobře zaběhlá a široce přijímaná, Jira Work Management je relativně novější a méně známá. Sloučení těchto nástrojů eliminuje zmatky ohledně výběru správného nástroje a sjednocuje licence, což ve výsledku usnadňuje jejich správu. Zákazníkům jsme také museli často vysvětlovat, že i přes název Jira Software je v ní možné řídit jakýkoliv agilní projekt a nejedná se tak o nástroj určený pouze IT firmám.”

Pro nové uživatele bude sjednocená platforma Jira snazší a přehlednější pro první kroky v ekosystému. Integrace obou nástrojů do jednoho umožní uživatelům lépe se orientovat a efektivněji využívat funkcionalit bez potřeby zvládat dva samostatné systémy. Tím se otevírá cesta k lepší spolupráci a efektivnějšímu řízení projektů napříč různými týmy a odděleními.

Co pro vás sjednocení znamená?

Změny se týkají pouze uživatelů cloudové verze JSW a JWM.

  • Stávající uživatelé Jira Software si mohou být jisti, že přechod na nový systém Jira proběhne hladce, beze změn stávajících cen nebo způsobu používání platformy. Vaše projekty budou pokračovat v dosavadní podobě a automaticky získáte přístup k novým funkcím a vylepšením bez jakéhokoli narušení.
  • Od 1. května 2024 není možné individuálně nakupovat nástroj Jira Work Management. Zákazníci, kteří mají předplatné JWM, budou mít i nadále přístup k JWM až do začátku roku 2025, kdy bude jejich předplatné JWM automaticky převedeno na předplatné Jira. Cena nového nástroje Jira je stejná jako u původního Jira Software. 

Nové integrace a vylepšení

S novou verzí Jira získáte přístup k řadě funkcí, vylepšení a úprav, které zvýší flexibilitu, přehled a spolupráci v týmech:

  • Goals: Nastavte a sledujte cíle přímo v aplikaci Jira, což umožní přehled ve všech týmech a sladění úsilí s cíli firmy.

  • Plans: Vyzkoušejte rozšířené možnosti plánování s novými zobrazeními, jako je kalendář a aktualizované souhrnné pohledy, díky kterým je snadnější dohlížet a upravovat stav projektů.

  • List View: Zobrazení, které bylo dříve k dispozici pouze v JWM, je nyní dostupné ve všech typech projektů. Umožňuje efektivnější sledování problémů a manipulaci s daty v přehledném formátu tabulkového procesoru.

  • Atlassian Intelligence: Tato nová funkce vám pomůže lépe organizovat práci. Navrhne, jak nejlépe rozdělit velké úkoly (epics) na menší úkoly (issues) nebo dokonce jednotlivé kroky (sub-tasks). Díky tomu bude správa vašich projektů efektivnější.

Sjednocení Jira Software a Jira Work Management do jedné integrované platformy přináší mnoho výhod pro různé typy týmů. Díky jednoduššímu přístupu k výkonným nástrojům a funkcím mohou týmy spolupracovat účinněji, lépe koordinovat své cíle a snáze dokončovat projekty. Tato integrace zajišťuje, že všichni členové týmu jsou na stejné vlně, což usnadňuje sledování pokroku a dosahování společných cílů.

V případě jakýchkoliv dotazů se neváhejte obrátit na náš tým.

Petr Tichý Petr Tichý

V MoroSystems Petr pracuje jako Content Creator. Je zodpovědný za naši komunikaci na webových stránkách a sociálních sítích.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!