Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Report z webináře na téma Financování Cloud vs. Server

15.7.2020 | František Špaček | Atlassian

Další z řady webinářů na téma Jira Cloud vs. Server je za námi. Tentokrát jsme se podrobněji podívali na licenční politiku a finance. Nemohli jste se zúčastnit? Nevadí, připravili jsme pro vás kompletní report.

O ČEM JSME MLUVILI

Na webináři jsme tentokrát šli více do detailu a řešili jsme, co za své peníze vlastně dostanete. Zmínili jsme nejen licence samotné, ale i support od Atlassianu, jak je to s bugfixy a dalšími releasy produktů. Prošli jsme také dopodrobna cloudové plány (free, standard, premium) a v návaznosti na to také možnosti na serveru. Support Atlassianu jsme pro serverové řešení pro ilustraci vyvážili naším vlastním supportem, který zákazníkům nabízíme. Následně jsme porovnávali konkrétní finance na dvou modelových případech, kde jsme přímo porovnali různě veliké firmy a varianty cloudu a serveru i s naší podporou a cenou infrastruktury. V závěru jsme už pouze nakousli informace o Atlassian partnerech a pár doporučeních, které byste měli mít na paměti pokaždé, když finance nebo všeobecně Atlassian nástroje budete potřebovat řešit.

Q&A: OTÁZKY Z PUBLIKA

Účastníci webináře měli možnost pokládat dotazy, na které jsme v průběhu odpovídali. Většina otázek se týkala spíše organizace a průběhu webináře. Tématu cloud vs. server se týkal především tento dotaz:

Q: Po přidání Vašeho site admin účtu budeme za tento účet platit (týká se měsíčního předplatného pro Atlassian Cloud)? 

A: Ano, náš účet bude klasický placený uživatel, tudíž je potřeba počítat s jedním uživatelem navíc.

Záznam z webináře

Pokud vám povinnosti nedovolily se webináře zúčastnit nebo si chcete připomenout jeho obsah, je možné se podívat na záznam na adrese https://zoom.us/rec/share/9fdkCrbN8VNIRpHHtmL7AaxwQp_uT6a8gXUb_fVcyUZQDyYzRYHnPYMN0o2FZTBC?startTime=1594735303000. Záznam je dostupný pouze registrovaným účastníkům. Pokud jste však registraci zmeškali, nezoufejte a pomocí odkazu se zpětně zaregistrujte. Následně budete mít i vy možnost webinář zdarma shlédnout.

Co nás čeká příště?

Jak jsme slíbili na konci vysílání, příště se můžete těšit na migraci mezi serverem a cloudem, hlavně tedy ze serveru na cloud (protože cloud v poslední době nabírá na velké oblíbenosti). Zmíníme ale i cestu zpět.

webinář
František Špaček František Špaček

Fráňa zastává v MoroSystems pozici Atlassian Solution Architect. Zákazníkům pomáhá zlepšovat interní procesy za pomoci Atlassian aplikací. Zároveň poskytuje konzultace v oblasti agilního řízení včetně implementace nástrojů pro podporu CI/CD.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!