Do ukončení podpory Atassian Serveru zbývá 100 dní 10 hodin 20 minut 13 sekund Chci konzultaci

Budoucnost a vývoj Atlassian Cloud

20.10.2020 | Martin Bayer | Atlassian

V článku si ukážeme, kam konkrétně chce Atlassian svou Cloud platformu v následujících letech směrovat a jakým způsobem chce investovat do vývoje rozšíření svých nástrojů (Apps).

magic-ball

Úvod

Oznámení zrušení prodeje Server licencí v příštím roce není jedinou publikovanou informací. Další důležitou informací je jakým způsobem se bude Atlassian Cloud platforma v následujících letech vyvíjet – má cenu do této technologie investovat peníze a úsilí?

V rozhodování může být nápomocná oficiální roadmapa vývoje Atlassian Cloud. Kompletní seznam témat rozvoje je k dispozici na stránce https://www.atlassian.com/roadmap/cloud.

Další iniciativou společnosti Atlassian je možnost financování firem, které se věnují nebo mají plán se věnovat vývoji Atlassian Cloud Apps – více informací níže v kapitole Atlassian Ventures.

Cloud Roadmapa

map-travel

Pojďme si projít nejzajímavější položky (ne všechny), které se chystají v tomto a následujícím roce.

Q4/2020

table1_3

2021 (na čem se již pracuje)

table2

Atlassian ventures

dollar-symbol

Společnost Atlassian se zrodila v malém bytě v Sydney, založena byla dvěma spolužáky z univerzity, kteří se rozhodli jít jinou cestou než jejich vrstevníci. Velice dobře si tedy uvědomuje, jaké to je začínat jako malý podnik. Touha dělat věci jinak (lépe) je něčím, čeho si Atlassian cení, ať už jde o zavedenou společnost nebo o nováčka na trhu s dobrými nápady. Proto dal Atlassian vzniknout Atlassian Ventures – fondu ve výši 50 milionů USD zaměřenému na posílení Atlassian ekosystému (https://www.atlassian.com/blog/announcements/introducing-atlassian-ventures).

Jaké společnosti chce Atlassian podpořit?

  1. Začínající startupy vyvíjející appky pro Atlassian cloudové produkty jako jsou Jira, Confluence, Bitbucket nebo Trello. Atlassian chce zajistit, aby tyto týmy měly možnost získat přístup k financování, a doufá, že do této kategorie budou zahrnuti jak stávající vývojáři, tak ti, kteří jsou pro Atlassian ekosystém zcela noví. Prvními startupy, které Atlassian Ventures podpořilo, jsou Hipporello a Meetical.
  2. Větší a již zavedení produktoví partneři rozšiřující své podnikání – podobně jako investice do Zoom, Slack, InVision, process.st a naposledy do Split.io. Tyto investice budou provedeny v partnerství s kapitálovými obchodními společnostmi.
  3. Členové programu Atlassian Partner, kteří chtějí rozšířit své cloudové služby nebo vytvořit nové produkty, které podporují budoucí podobu spolupráce.

Atlassian chce plně podporovat zákazníky přecházející na cloudové produkty, proto chtějí co nejvíce podpořit robustní ekosystém cloudových aplikací, které uspokojí všechny potřeby svých uživatelů. (Nyní je na Marketplace kolem 4200+ appek.)

Atlassian tedy chce pomoci podnikatelům, kteří do zlepšení jeho produktů investují velké částky. Společnosti financované skrze Atlassian Ventures získají kromě kapitálu, který potřebují k růstu, také mentorství od Atlassian výkonného týmu a globální působení na akcích Atlassian.

Závěr

Věříme, že zveřejněné informace nám všem dodávají jistotu v tom, že Atlassian bude k vylepšení Atlassian Cloud platformy přistupovat aktivně. Nám dává pocit toho, že máme možnost pracovat s rozvíjející se moderní platformou, která bude zdatně konkurovat alternativním cloudovým řešením.

Icons made by Icongeek26Freepik from www.flaticon.com

Martin Bayer Martin Bayer

Atlassian Competency Leader

Martin pracuje v MoroSystems jako Atlassian Solution Architect a Atlassian Competency Leader. Jeho dřívější vývojářská kariéra a zkušenosti s Atlassian nástroji ho postupem času nominovaly do role konzultanta v oblasti technických řešení a integrací Atlassian nástrojů s jinými systémy.

Komentáře

Podobné články

Nechte nám na sebe kontakt a naši odborníci se vám ozvou. Neradi píšete? Kontaktujte experta na telefonním čísle +420 725 761 338

Důvěřují nám tyto firmy

close

Přicházíme s

MoroSystems Orchestra!